Vitamine B Complex

Foodie’s Vitamine B Complex bevat alle acht essentiële B-vitamines samen met Taurine, Inositol, PABA en Choline.

Deze vitamines spelen een sleutelrol in verschillende lichaamsfuncties, waaronder het ondersteunen van het energieniveau, immuunsysteem en het verminderen van vermoeidheid.

1 verpakking = 2 maand voorraad
Niet goed, geld terug garantie!

BESTEL HET NU

Vitamine B complex

Vitamine B complex 1-pack

34,90

1 verpakking = 2 maand voorraad

Bestel nu

Vitamine B complex 3-pack

€79,00

Incl. Gratis verzending

Slechts €26,33 per verpakking

1 verpakking = 2 maand voorraad

Bestel nu

Vitamine B complex 6-pack

€129,00

Beste Aanbieding

Incl. Gratis verzending

Slechts €21,50 per verpakking

1 verpakking = 2 maand voorraad

Bestel nu

Het Vitamine B Complex van Foodie!

Vitamine B speelt een cruciale rol in ons lichaam door bij te dragen aan het omzetten van voedingsstoffen naar energie. Omdat alle B-vitamines wateroplosbaar zijn, kan ons lichaam ze niet opslaan. Hierdoor is dagelijkse aanvulling essentieel, vooral voor diegenen die hun energieniveau willen optimaliseren en vermoeidheid willen tegengaan.

3 redenen wat ons Vitamine B Complex uniek maakt

1.

Het complete Vitamine B Complex supplement

Ons Vitamine B Complex combineert alle acht essentiële B-vitamines in één gemakkelijk te gebruiken capsule. Deze omvat vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9 en B12.

Het bevat ook de drie Vitamine B verwante stoffen zoals Choline (vroeger Vitamine B4), Inositol (vroeger Vitamine B7) en PABA (vroeger Vitamine B10). Daarnaast is er ook L-Taurine aan toegevoegd die de werking van bepaalde B-Vitamines ondersteunt, wat het zo een compleet supplement maakt.

2.

De beste vormen Vitamine B en hoog gedoseerd

Foodie’s Vitamine B Complex bevat de actieve vormen van vitamine B2, B6, B9 en B12 die beter opgenomen worden door ons lichaam. Hierdoor hoeft ons lichaam deze niet zelf om te zetten waardoor de biologische beschikbaarheid en opname in het lichaam optimaal zijn.

Bij het samenstellen van onze formule hebben we er ook voor gezorgd dat je in 1 vegan capsule alle B-Vitaminen in de juiste hoeveelheid opneemt voor een optimale synergie in het lichaam. Vergeleken met andere formules zijn we voor elke ingrediënt evenveel of hoger gedoseerd. Zo krijg je een Vitamine B supplement die zijn geld waard is.

3.

Met Quatrefolic®, ofwel de beste vorm van folaat

Quatrefolic® is de gepatenteerde, bioactieve vorm van folaat die beter wordt opgenomen door het lichaam en direct kan gebruikt worden zonder extra metabolische stappen. Het biedt een superieure biobeschikbaarheid en is essentieel voor zwangere vrouwen, draagt bij aan de hartgezondheid en ondersteunt de geestelijke gezondheid door zijn efficiënte opname en directe werking in het lichaam.

De functies van alle acht B-Vitamines

Thiamine

Vitamine B1 ondersteunt je energieproductie, geheugen, zenuwstelsel en hartgezondheid.

Riboflavine

Vitamine B2 ondersteunt je energieproductie, slijmvliezen en huid, normale rode bloedcellen, een goed gezichtsvermogen en heeft een antioxidante werking.

Niacine

Vitamine B3 ondersteunt je metabolisme & energieproductie, je slijmvliezen en huid, zenuwstelsel, concentratie en gemoedstoestand.

Pantotheenzuur

Vitamine B5 ondersteunt je energieproductie, de synthese van hormonen en vitamine D en mentale functies.

Pyridoxine

Vitamine B6 ondersteunt je aanmaak van rode bloedcellen, de cysteïne- en eiwitsynthese en de immuunfunctie.

Biotine

Vitamine B8 ondersteunt je huid, haar, nagels en slijmvliezen, je energieproductie en zenuwstelsel

Foliumzuur

Vitamine B9 ondersteunt het celdelingsproces en weefselgroei bij zwangerschap, de immuun- functie en aminozuursynthese.

Cobalamine

Vitamine B12 ondersteunt de aanmaak van rode bloedcellen, energieproductie, immuunfunctie en zenuwfunctie.

4 extra ingrediënten voor een optimale werking van het Vitamine B Complex

1) Choline

Choline, vroeger gezien als Vitamine B4, ondersteunt een beter metabolisme, de cognitieve functies en hartgezondheid door samen te werken met B-vitamines. Choline speelt een belangrijke rol in bepaalde functies van het lichaam, waaronder:

Celmembranen: Choline is een belangrijk onderdeel van fosfolipiden, de bouwstenen van celmembranen.

Acetylcholine: Choline is essentieel voor de productie van acetylcholine, een essentiële neurotransmitter

Levergezondheid: Choline helpt de leverfunctie en helpt leververvetting te voorkomen.

Metabolisme: Choline helpt bij het metabolisme en vervoer van lipiden en cholesterol.

2) Inositol

Inositol, voorheen Vitamine B7, wordt vaak gelinkt met de B-vitaminefamilie vanwege gelijkaardige functies met die van de B-vitamines. Inositol heeft belangrijke functies in het lichaam zoals:

Celmembranen: Inositol is net als Choline een essentiële component van fosfolipiden.

Levergezondheid: Inositol helpt het vetmetabolisme bij de verdeling van lichaamsvet.

Celcommunicatie en Zenuwfunctie: Inositol verbetert de celcommunicatie en zenuwfunctie.

Bloedsuikerspiegel: Inositol helpt het reguleren van insulineniveaus, wat leidt tot stabiele bloedsuikerspiegels.

Vruchtbaarheidsverbetering: De combinatie met foliumzuur in een B-complex Voor een boost van de vruchtbaarheid.

3) PABA

PABA, of para-aminobenzoëzuur, is een organische verbinding die traditioneel beschouwd werd als vitamine B10. Het heeft verschillende functies die het nuttig maken als supplement:

Folaatproductie: PABA speelt een rol in de natuurlijke productie van folaat in het lichaam.

Haar- en huidgezondheid: PABA wordt soms “de anti-grijze haar vitamine” genoemd omdat het geassocieerd is met de gezondheid van het haar en de mogelijkheid om het grijs worden van haar te vertragen.

Synergie met B9 en B8: PABA werkt samen met foliumzuur en biotine en versterkt hun functies, vooral in de synthese van DNA en andere belangrijke cellulaire processen.

4) L-Taurine

L-taurine, een zwavelhoudend aminozuur, kan worden gesynthetiseerd uit cysteïne. Het is een belangrijk aminozuur dat veel functies in het lichaam ondersteunt zoals:

Hartgezondheid: Samen met B3 en B9 ondersteunt het de cardiovasculaire gezondheid door de hartspierfunctie en de bloeddruk te ondersteunen.

Antioxidant: Taurine werkt net als B-vitaminen als antioxidant en beschermt cellen tegen vrije radicalen en oxidatieve stress.

Zenuwfunctie: Taurine helpt als neurotransmitter bij het reguleren van zenuwimpulsen.

Energieniveau: Taurine ondersteunt het energie-metabolisme, wat synergetisch werkt met B-vitaminen.

Waar is elke Vitamine B goed voor?

Vitamine B1 is een essentiële vitamine die cruciaal is voor de algehele gezondheid en welzijn. Als een wateroplosbare vitamine kan het lichaam thiamine niet opslaan, waardoor regelmatige inname via voeding of supplementen noodzakelijk is. Hieronder gaan we dieper in op de diverse functies van vitamine B1:

Functies van Vitamine B1:
 • Energiestofwisseling: Vitamine B1 is fundamenteel voor de omzetting van koolhydraten uit onze voeding in bruikbare energie. Het speelt een sleutelrol in de energieproductie van het lichaam.
 • Neurologische functies: Thiamine is essentieel voor het goed functioneren van het zenuwstelsel. Het ondersteunt de gezonde werking van zenuwen en is betrokken bij de productie van neurotransmitters.
 • Hartgezondheid: Vitamine B1 draagt bij aan de gezonde werking van het hart. Het is belangrijk voor het behoud van de spierfunctie van het hart en ondersteunt het cardiovasculaire systeem.
 • Psychologische functies: Thiamine speelt een rol in de hersenfunctie en beïnvloedt positief de gemoedstoestand, het geheugen, de leerprestaties en het concentratievermogen.
 • Antioxidant werking: Thiamine kan helpen bij het beschermen van het lichaam tegen de effecten van oxidatieve stress en vrije radicalen.
Waarom Vitamine B1 ideaal is voor suppletie:

In Foodie’s Vitamine B Complex gebruiken we Thiamine in de vorm van thiaminehydrochloride (HCL), wat een zeer zuivere en goed opneembare vorm van vitamine B1. We kozen voor deze vorm omdat het direct beschikbaar is voor het lichaam om te gebruiken.

Aangezien ons lichaam thiamine niet zelf kan aanmaken, is suppletie een effectieve manier om ervoor te zorgen dat we voldoende van deze vitamine binnenkrijgen, vooral bij diëten die arm zijn aan natuurlijke bronnen van B1 zoals volle granen, noten, bonen en vlees.

Vitamine B2 is een wateroplosbare vitamine die een cruciale rol speelt in tal van lichaamsfuncties en metabolische processen. Deze vitamine is van vitaal belang voor het vrijmaken van energie uit de macronutriënten in onze voeding en voor het onderhouden van gezonde cellen, huid, ogen en zenuwstelsel. Hieronder gaan we dieper in op de diverse functies van vitamine B2:

Functies van Vitamine B2:
 • Energieproductie: Riboflavine is fundamenteel voor het metaboliseren van koolhydraten, vetten en eiwitten, wat helpt bij de energieproductie in het lichaam.
 • Gezondheid van rode bloedcellen: Vitamine B2 draagt bij aan de instandhouding van normale rode bloedcellen, essentieel voor het transport van zuurstof door het lichaam.
 • Gezichtsvermogen: Het helpt bij het behouden van een normaal gezichtsvermogen door zijn rol in het onderhouden van de gezondheid van het netvlies.
 • Huid en slijmvliezen: Riboflavine draagt bij aan het behoud van gezonde huid en slijmvliezen, wat van belang is voor de algemene barrièrefuncties van het lichaam.
 • IJzermetabolisme: Het ondersteunt een normaal ijzermetabolisme, wat cruciaal is voor het lichaam om zichzelf van voldoende zuurstof te voorzien.
 • Bescherming tegen oxidatieve schade: Vitamine B2 helpt cellen te beschermen tegen oxidatieve stress, wat de cellulaire gezondheid ondersteunt en verouderingsprocessen vertraagt.
 • Vermindering van vermoeidheid: Door het ondersteunen van de energieproductie helpt riboflavine bij het bestrijden van vermoeidheid en moeheid.
 • Neurologische functie: Het draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel, waardoor cognitieve functies en zenuwcommunicatie worden ondersteund.
Waarom Vitamine B2 ideaal is voor suppletie:

Riboflavine is een vitamine die, hoewel aanwezig in veel voedingsmiddelen zoals melk, vlees, eieren en groene groenten, vaak in onvoldoende hoeveelheden wordt geconsumeerd, vooral bij mensen met een beperkt of specifiek dieet. In het Vitamine B Complex van Foodie maken we gebruik van de biologisch actieve vorm, riboflavine-5-fosfaat. Deze vorm is direct beschikbaar voor het lichaam en hoeft geen verdere omzetting te ondergaan. Dit maakt het een efficiënte en praktische manier om de dagelijkse inname te verzekeren en de risico’s van tekorten te minimaliseren.

Vitamine B3 speelt een cruciale rol in diverse lichaamsfuncties, waaronder de energieproductie, huidgezondheid en ondersteuning van het zenuwstelsel. Deze essentiële vitamine komt voor in twee hoofdvormen: nicotinezuur en niacinamide (nicotinamide), elk met unieke eigenschappen. Hieronder gaan we dieper in op de diverse functies van vitamine B3:

Functies van Vitamine B3:
 • Energiemetabolisme: Vitamine B3 is essentieel voor het omzetten van voedsel in energie. Het ondersteunt een normaal energieleverend metabolisme door te helpen bij de metabolisering van koolhydraten, vetten en eiwitten.
 • Gezondheid van de huid en slijmvliezen: Niacine speelt een sleutelrol in het onderhouden van de structuur en functie van de huid en slijmvliezen, essentieel voor het herstellend vermogen.
 • Psychologische functie: Deze vitamine draagt bij aan normaal psychologisch functioneren, inclusief cognitieve prestaties en stemming.
 • Ondersteuning van het zenuwstelsel: Niacine is belangrijk voor de gezonde werking van het zenuwstelsel en ondersteunt de communicatie tussen de hersenen en het lichaam.
 • Vermindering van vermoeidheid: Door zijn rol in de energieproductie helpt niacine ook bij de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
 • Synthese van vetzuren: Vitamine B3 is betrokken bij de aanmaak van vetzuren, essentieel voor diverse lichaamsprocessen.
Waarom Vitamine B3 ideaal is voor suppletie:

Hoewel het lichaam niacine kan aanmaken uit het aminozuur tryptofaan, is deze omzetting inefficiënt. Er bestaan 2 vormen van niacine: niacinamide en nicotinezuur (geoxideerd niacine). Niacinamide is de biologisch actieve vorm van vitamine B3 en biedt alle voordelen van niacine zonder de ongemakkelijke bijwerkingen die je wel krijgt van nicotinezuur. Deze laatste kan de zogenaamde “flush” veroorzaken, wat een reactie is gekenmerkt door roodheid van de huid, warmte, jeuk of een tintelend gevoel, vooral op het gezicht, de hals, de armen en de borst. De roodheid treedt op omdat niacine de bloedvaten verwijdt, wat de bloedstroom naar het huidoppervlak verhoogt.

Daarom hebben wij bij Foodie gekozen om de beter opneembare vorm, niacinamide, aan onze Vitamine B Complex toe te voegen. Zo heb je enkel de voordelen van Vitamine B3 zonder die zogenaamde “flush”.

Vitamine B5 is een essentiële voedingsstof die een sleutelrol speelt in meerdere lichaamsprocessen. Het is vooral belangrijk voor de energieproductie en het synthetiseren van belangrijke biologische moleculen. Hieronder gaan we dieper in op de diverse functies van vitamine B5:

Functies van Vitamine B5:
 • Energieproductie: Pantotheenzuur is cruciaal voor het energieleverend metabolisme, waar het helpt bij het omzetten van voedsel (koolhydraten, vetten, eiwitten) in bruikbare energie.
 • Synthese van biochemische moleculen: Het draagt bij aan de normale synthese en het metabolisme van steroïdhormonen, vitamine D en neurotransmitters, die allemaal essentieel zijn voor diverse lichaamsfuncties.
 • Vermindering van vermoeidheid: Door zijn rol in de energieproductie helpt vitamine B5 bij de vermindering van vermoeidheid en moeheid, wat vooral nuttig is tijdens periodes van hoge fysieke of mentale eisen.
 • Stressweerstand: Het staat bekend om zijn bijdrage aan de weerstand tegen stress en helpt het lichaam om te gaan met geestelijke druk en inspanning.
 • Mentale prestaties: Pantotheenzuur ondersteunt normale mentale prestaties, waardoor het een belangrijke voedingsstof is voor het behouden van cognitieve functies onder stressvolle omstandigheden.
Waarom Vitamine B5 ideaal is voor suppletie:

Vitamine B5 is een wateroplosbare vitamine, wat betekent dat het lichaam deze niet effectief opslaat en een regelmatige aanvoer via de voeding of supplementen nodig heeft om tekorten te voorkomen. Omdat pantotheenzuur betrokken is bij een breed scala aan vitale lichaamsfuncties, van energieproductie tot het reguleren van stresshormonen, kan suppletie helpen om de algehele gezondheid en welzijn te ondersteunen. Bij Foodie maken we in onze formule gebruik van de Calcium-D-pantothenaat vorm. Dit is een goed opneembare vorm van vitamine B5, waardoor het een efficiënte manier is om ervoor te zorgen dat je voldoende van deze belangrijke voedingsstof binnenkrijgt.

Vitamine B6 is een cruciale voedingsstof die een centrale rol speelt in een breed scala aan lichamelijke functies, van bloedvorming tot energiemetabolisme en hormoonregulatie. Hieronder gaan we dieper in op de diverse functies van vitamine B6:

Functies van Vitamine B6:
 • Vorming van rode bloedcellen: Helpt bij het aanmaken van rode bloedcellen, wat essentieel is voor het transport van zuurstof in het lichaam.
 • Energiemetabolisme: Activeert de natuurlijke energie in het lichaam en helpt bij het metaboliseren van eiwitten, vetten en koolhydraten.
 • Psychologische functies: Bevordert een normale gemoedstoestand, leerprestaties en concentratievermogen.
 • Eiwitstofwisseling en cysteïnesynthese: Speelt een belangrijke rol bij de afbraak en opbouw van aminozuren.
 • Homocysteïnemetabolisme: Draagt bij aan een normaal metabolisme van homocysteïne, een stof die bij hoge niveaus het risico op hart- en vaatziekten kan verhogen.
 • Hormoonregulatie: Helpt bij de regulering van hormonale activiteit, wat belangrijk is voor een evenwichtige gezondheid.
 • Immuunsysteem: Ondersteunt de normale functie van het immuunsysteem.
 • Vermindering van vermoeidheid: Helpt vermoeidheid en moeheid te verminderen, om je energieniveau te behouden.
 • Neurologische gezondheid: Zorgt voor een goed functioneren van het zenuwstelsel.
Waarom Vitamine B6 ideaal is voor suppletie:

Vitamine B6 is betrokken bij meer dan 100 enzymreacties in het lichaam, met name in het metabolisme van belangrijke macronutriënten. Deze vitamine is wateroplosbaar, wat betekent dat het lichaam het niet goed kan opslaan en een consistente aanvoer via de voeding of supplementen nodig heeft.

Bij Foodie hebben we ervoor gekozen om de biologisch actieve vorm van vitamine B6, pyridoxal-5-fosfaat (P-5-P) te gebruiken. Deze is beter opneembaar en veroorzaakt geen ‘stapeling’, een toestand waarbij te hoge niveaus van pyridoxine kunnen leiden tot neurologische symptomen zoals tintelingen en gevoelloosheid.

Biotine is een water oplosbare B-vitamine die essentieel is voor het metabolisme van vetten, koolhydraten en eiwitten. Het speelt een cruciale rol in het omzetten van deze macronutriënten in energie, wat het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Biotine is ook van vitaal belang voor de gezondheid van haar, huid en nagels, en ondersteunt het de psychologische en fysieke gezondheid. Hieronder gaan we dieper in op de diverse functies van vitamine B8:

Functies van Vitamine B8:
 • Energiehuishouding: Biotine draagt bij aan een normaal energieleverend metabolisme, essentieel voor dagelijkse activiteiten en algehele vitaliteit.
 • Haargroei: Het speelt een cruciale rol in het behoud van gezond, sterk haar, waardoor het vaak wordt aanbevolen voor mensen die streven naar betere haargezondheid.
 • Huid- en nagelgezondheid: Biotine draagt bij aan het behoud van een normale huid en zorgt voor sterkere nagels.
 • Stofwisseling van macronutriënten: Het helpt bij het normaal metaboliseren van koolhydraten, vetten en eiwitten, cruciaal voor het lichaam om voedingsstoffen efficiënt te gebruiken.
 • Psychologische functies: Biotine ondersteunt de gemoedstoestand, concentratie, leervermogen en geheugen.
 • Zenuwfunctie: Het draagt bij aan de normale werking van het zenuwstelsel, belangrijk voor de signaaloverdracht.
 • Slijmvliezen: Biotine draagt bij aan het behoud van normale slijmvliezen, wat essentieel is voor de gezondheid van het spijsverterings- en ademhalingssysteem.
Waarom Vitamine B8 ideaal is voor suppletie:

Een verhoogde inname van biotine via supplementen kan helpen bij het versterken van haar en nagels, verbeteren van de huidgezondheid, en het ondersteunen van een gezond metabolisme. Daarom zou het Vitamine B Complex van Foodie niet volledig zijn zonder Biotine.

Vitamine B9 of Vitamine B11 of bekend als foliumzuur of folaat, is een essentiële wateroplosbare B-vitamine die een fundamentele rol speelt in talrijke vitale lichaamsprocessen. Het een belangrijk supplement voor zowel mannen als vrouwen, met een bijzondere nadruk op de prenatale gezondheid, de productie van DNA en andere genetische materialen en het is essentieel voor de juiste celgroei en -functie. Hieronder gaan we dieper in op de diverse functies van vitamine B9:

Functies van Vitamine B9:
 • Aminozuursynthese: Speelt een rol in de synthese van aminozuren, de bouwstenen van eiwitten.
 • Bloedvorming: Draagt bij aan de normale vorming van rode en witte bloedcellen, essentieel voor het transport van zuurstof en immuniteit.
 • Celdeling en groei: Foliumzuur is cruciaal voor het celdelingsproces, wat vooral belangrijk is tijdens perioden van snelle groei zoals tijdens de zwangerschap.
 • Homocysteïnemetabolisme: Helpt bij het metabolisme van homocysteïne, een aminozuur dat, bij hoge niveaus, kan bijdragen aan hartziekten.
 • Immuunsysteem: Ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem.
 • Psychologische functies: Draagt bij aan normale psychologische functies door zijn rol in de hersenchemie.
 • Vermindering van vermoeidheid: Door zijn rol in de energieproductie helpt folaat bij het verminderen van vermoeidheid.
 • Foetale ontwikkeling: Essentieel voor de gezonde groei van de foetus of ongeboren kind tijdens de zwangerschap.
Waarom Vitamine B9 ideaal is voor suppletie:

Suppletie met foliumzuur is vooral belangrijk voor vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden, omdat een adequate inname gekoppeld is aan een verlaagd risico op geboorteafwijkingen. Daarnaast kan foliumzuur ook voordelen bieden voor mensen die een onvoldoende hoeveelheid foliumzuur via hun dieet binnenkrijgen, zoals ouderen, mensen die bepaalde medicijnen gebruiken die de foliumzuurabsorptie beïnvloeden, en individuen met aandoeningen die de opname van voedingsstoffen verminderen.

Bij Foodie hebben we gekozen voor de Quatrefolic (5-MTHF) vorm van folaat. Deze biedt een superieure biologische beschikbaarheid, wat betekent dat ze efficiënter door het lichaam worden gebruikt dan standaard foliumzuur en dus beter zijn functie kan uitvoeren. Dit is bijzonder nuttig omdat sommige mensen genetische variaties hebben die de omzetting van foliumzuur naar de actieve vorm in het lichaam belemmeren.

Vitamine B9 en B11 zijn beide benamingen voor foliumzuur of folaat, waarbij B9 vaak wordt gebruikt in de VS en B11 in sommige Europese landen zoals Nederland. Wij hebben gekozen voor de meest gebruikte benaming nl. Vitamine B9.

Vitamine B12 is essentieel voor verschillende vitale lichaamsfuncties en is daarom een ideale kandidaat voor suppletie, vooral voor mensen die geen dierlijke producten consumeren zoals vegetariërs en veganisten. Het is cruciaal voor de algehele gezondheid en ondersteunt de werking van zowel het zenuwstelsel als het immuunsysteem. Hier zijn de belangrijkste functies van vitamine B12:

Functies van Vitamine B12:

 • Vermindering van vermoeidheid: Vitamine B12 helpt bij het verminderen van lichamelijke en geestelijke vermoeidheid.
 • Ondersteuning van het immuunsysteem: Het speelt een cruciale rol in het functioneren van het immuunsysteem.
 • Bevordering van de gemoedstoestand: Het draagt bij aan een goede gemoedstoestand en psychologische functies.
 • Verbetering van het geheugen en concentratie: B12 is belangrijk voor het geheugen en het concentratievermogen.
 • Aanmaak van rode bloedcellen: Het ondersteunt de vorming van rode bloedcellen en helpt daarmee zuurstof door het lichaam te transporteren.
 • Functie van het zenuwstelsel: Vitamine B12 is cruciaal voor de goede werking van het zenuwstelsel.
 • Weefselgroei en -ontwikkeling: Het speelt een rol in het proces van celgroei en -ontwikkeling.
 • Activering van natuurlijke energie: B12 helpt bij het vrijmaken van energie uit de voeding.
 • Regulering van het homocysteïnegehalte: Het draagt bij aan een normaal metabolisme van homocysteïne, wat belangrijk is voor de hartgezondheid.

Waarom Vitamine B12 ideaal is voor suppletie:

Vitamine B12 is bijzonder belangrijk voor mensen die geen dierlijke producten eten, omdat het bijna uitsluitend in dierlijke producten voorkomt. B12-supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. De biologisch beschikbare vormen zoals methylcobalamine en adenosylcobalamine worden beter opgenomen dan de synthetische vorm cyanocobalamine. Wij hebben gekozen voor methylcobalamine omdat deze direct door het lichaam kan worden gebruikt zonder verdere omzetting en het wordt vaak beschouwd als de veelzijdigste vorm van vitamine B12. Vooral voor veganisten en vegetariërs is het nemen van een B12-supplement essentieel om tekorten te voorkomen die kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals bloedarmoede en zenuwschade.

Samengevat: Dit is wat Vitamine B Complex voor jou doet:

Boost je energieniveau’s

Ondersteunt een goede hersenfunctie

Voor gezonde cellen en voorkomt DNA mutaties

Voor een betere stemming, minder stress en minder vermoeidheid

Ondersteunt een goed immuunsysteem

Voor een goede hartgezondheid

Voor een gezonde huid, haar en nagels

100% Vegan

Vitamine B complex

Vitamine B complex 1-pack

€34,90

1 verpakking = 2 maand voorraad

Bestel nu

Vitamine B complex 3-pack

€79,00

Incl. Gratis verzending

Slechts €26,33 per verpakking

1 verpakking = 2 maand voorraad

Bestel nu

Vitamine B complex 6-pack

€129,00

Beste Aanbieding

Incl. Gratis verzending

Slechts €21,50 per verpakking

1 verpakking = 2 maand voorraad

Bestel nu

Jij Hebt Vragen? Wij Hebben Antwoorden!


Elke verpakking bevat 60 capsules en het is aanbevolen om 1 capsule per dag te nemen. Met 1 verpakking zal je dus 2 maand lang kunnen verdergaan.


Elke order die voor 16u30 besteld is, wordt dezelfde dag nog verstuurd en zal de volgende dag geleverd zijn (in Nederland en België) door onze collega’s van PostNl.


Zeker tijdens de zwangerschap kan een Vitamine B supplement een belangrijke bijdrage hebben gedurende deze periode:

Foliumzuur (Vitamine B9): Het is essentieel om foliumzuur zowel voor als tijdens het eerste trimester van de zwangerschap in te nemen. Deze vitamine is van cruciaal belang omdat het helpt bij het voorkomen van geboorteafwijkingen van de hersenen en het ruggenmerg, zoals spina bifida.

Vitamine B12: Deze vitamine is onmisbaar tijdens de zwangerschap, vooral als je een veganistisch dieet volgt. Vitamine B12 is belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen en speelt een rol in de ontwikkeling van de hersenen van je baby.

Het is echter wel altijd aan te raden om met een arts te overleggen voordat je begint met het nemen van supplementen tijdens je zwangerschap. Zij kunnen advies geven dat specifiek is afgestemd op jouw persoonlijke gezondheid en de behoeften van je zwangerschap.


Als je je aan de aanbevolen 1 capsule per dag houdt, zou je nooit een teveel aan B-vitaminen kunnen hebben. B-vitaminen zijn wateroplosbaar en bij een teveel aan een bepaalde vitamine B, zal je lichaam deze uitscheidden via de Urine.

Met bepaalde Vitamine B’s moet je voorzichtiger zijn. Zo moet je opletten met Vitamine B3. Overmatige inname van Niacine (nicotinezuur) kan leiden tot niacine-flush, een onschadelijke maar oncomfortabele aandoening waarbij de huid rood wordt en warm aanvoelt. Echter in onze formule gebruiken we een andere vorm van Niacine, waardoor je enkel de voordelen van Vitamine B3 hebt zonder de flush.

Ook een teveel aan vitamine B6 kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is al langer bekend dat hoge doseringen vitamine B6 kunnen leiden tot zenuwschade. De klachten zijn vooral tintelingen of pijn in handen en voeten. Bij Foodie hebben we daarom gekozen voor de pyridoxal-5-fosfaat (P-5-P) vorm. Deze is beter opneembaar en veroorzaakt geen ‘stapeling’, een toestand waarbij te hoge niveaus van pyridoxine kunnen leiden tot neurologische symptomen zoals tintelingen en gevoelloosheid.

Door de gekozen vormen van Vitamine B, zou een te hoge dosis niet mogelijk kunnen zijn als de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschreden wordt.

100% Niet Goed Geld Terug Garantie

Probeer het nu 60 dagen uit en als het niet werkt voor jou, vraag dan je geld terug! Er is absoluut geen risico voor jou.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00