Nicolas Hauwaerts

Hoe bewaar je supplementen thuis op de beste manier?

Om supplementen thuis op de beste manier te bewaren, is het belangrijk om de volgende richtlijnen te volgen:

  1. Bewaar ze op een koele, droge plaats: Vermijd plaatsen waar supplementen worden blootgesteld aan extreme temperaturen, vochtigheid of direct zonlicht. Dit betekent dat de kast boven je oven en je badkamer vaak geen ideale plaatsen zijn vanwege de veranderingen in temperatuur en vochtigheid.
  2. Originele verpakking: Bewaar supplementen in hun originele verpakking. Deze verpakkingen zijn vaak ontworpen om de inhoud te beschermen tegen licht, lucht en vocht.
  3. Vermijd contact met lucht: Houd de deksels van potten goed gesloten en zorg ervoor dat de zakjes goed gesloten zijn. Lucht kan sommige supplementen aantasten en hun effectiviteit verminderen.
  4. Buiten bereik van kinderen houden: Zorg ervoor dat supplementen buiten het bereik en zicht van kinderen worden bewaard om accidentele inname te voorkomen.
  5. Let op de houdbaarheidsdatum: Gebruik geen supplementen die over de houdbaarheidsdatum zijn. De werkzaamheid van het product kan na deze datum afnemen.
  6. Vermijd kruisbesmetting: Gebruik een schone, droge lepel of handen als je supplementen uit een pot of zakje haalt. Dit voorkomt kruisbesmetting met andere stoffen.
  7. Speciale bewaarcondities: Sommige supplementen, zoals bepaalde oliën, kunnen speciale bewaarcondities vereisen, zoals koeling. Controleer de verpakking voor specifieke instructies.

Door deze richtlijnen te volgen, help je de kwaliteit en effectiviteit van je supplementen te behouden. Als je twijfels hebt over de beste manier om een specifiek supplement te bewaren, mag je altijd een mail sturen met je vraag naar klantenservice@foodie.nl.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00