ontbijt

Turkse Menemen met Zoete Paprika en Kaas

Vandaag introduceren we Menemen, een heerlijk en traditioneel Turks gerecht dat in de regel als ontbijt wordt gegeten. Het gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook veelzijdig en voedzaam. Of je nu kiest voor de klassieke versie of een van de spannende variaties, Menemen zal zeker een nieuwe favoriet in je keuken worden.

Ingrediënten

PORTIES

4

Benodigdheden

Roerbak pan

Tomaat

4 stuks

Roomboter

100 g

Olijfolie

scheutje

Paprikapoeder

2 tl

Tatli Biber Salcasi (zoete paprikapoeder)

3 tl

Zwarte peper

naar smaak

Chilipoeder

naar smaak

Himalaya zout

naar smaak

Eieren

8 stuks

Kaas (oud, 30+)

2 plakken

Olijven

ter garnering

Bereidingswijze

1

Snijd de schil van de tomaat eraf alsof je een appel schilt. Verwijder het harde deel binnenin. Snijd het vruchtvlees van de tomaat in kleine blokjes.

2

Zet een pannetje op middelhoog vuur met roomboter. Voeg vervolgens een scheutje olijfolie toe. Meng het geheel goed door elkaar.

3

Voeg paprikapoeder toe en meng het geheel totdat het rood wordt. Voeg dan de tomatenblokjes, Tatlı Biber Salçası, zwarte peper en chilipoeder toe.

4

Meng het geheel goed door elkaar en blijf roeren totdat het vocht min of meer verdampt is (afhankelijk van wat je lekker vindt). Voeg dan Himalayazout toe en blijf roeren totdat het mengsel dikker is.

5

Voeg de eieren toe en roer ze door het mengsel totdat de eieren gaar zijn.

6

Voeg de kaas toe en laat deze smelten met de deksel op de pan, zodat de kaas goed intrekt.

7

Doe het gerecht op je bord en voeg ter garnering olijfjes toe.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00