Je winkelwagen is momenteel leeg!
Ceviche Recept
Hapje of Lunch
Ceviche
Ceviche is een populair gerecht in heel Centraal- en Zuid-Amerika, en Costa Rica vormt hierop geen uitzondering. Dit heerlijke gerecht combineert de frisheid van rauwe vis met de pittige smaak van limoensap, knapperige groenten, en verse kruiden zoals koriander.
Het unieke aan ceviche is dat de vis “gaar” wordt in de zuren van citrusvruchten, wat zorgt voor een zachte textuur en een explosie van smaak. Of het nu als lichte lunch, voorgerecht of snack wordt gegeten, ceviche is een feest voor de zintuigen.
Dit recept voor Costa Ricaanse ceviche is eenvoudig, gezond, ketogeen en zoals de locals zeggen, “pura vida”!
Ingrediënten
PORTIES
4
Benodigdheden
limoenperser
Witte vis naar keuze (zoals zeebaars of kabeljauw)
500g
Rode ui
1 stuk
Rode of groene paprika
1 stuk
Verse gember
stuk van 2 cm
Zout
1 tl
Verse koriander
Limoensap van 5-6 limoenen
Tortillachips of plantaan chips
Bereidingswijze
1
Voorbereiden van de groenten: Begin met het fijnsnijden van de rode ui, paprika, gember en koriander.
2
Limoensap persen: Pers de limoenen uit om voldoende sap te verkrijgen. Zorg ervoor dat je genoeg sap hebt om de vis volledig onder te dompelen. Gebruik bij voorkeur een handpers om de beste smaak uit de limoenen te halen.
3
Vis snijden: Snijd de witte vis in kleine blokjes van ongeveer 1-2 cm (of in fijne plakjes mag ook). Zorg ervoor dat de vis vers is en van goede kwaliteit, aangezien het de ster van het gerecht is.
4
Alles mengen: Doe de gesneden vis en groenten samen in een grote glazen kom. Giet het limoensap eroverheen, zodat de vis volledig bedekt is met het sap. Roer alles voorzichtig door elkaar.
5
Marineren: Laat de ceviche minstens 30 minuten en maximaal 12 uur marineren in de koelkast. Hoe langer je de vis laat marineren, hoe meer hij “gaart” in het limoensap.
6
Afwerken: Voeg zout toe naar smaak, tot ongeveer 1 theelepel. Roer nog een keer voorzichtig door.
7
Serveren: Serveer de ceviche koud met tortillachips of bakbanaanchips en een ijskoud drankje zoals een biertje of een Costa Ricaanse cocktail.