Je winkelwagen is momenteel leeg!

Lunch / Diner
Provencaalse Eierfrittata
Als je geen tijd hebt gehad om naar de winkel te gaan en je hebt nog enkele eieren in huis, dan is dit het perfecte gerecht voor jou.
Deze veelzijdige frittata is de perfecte manier om restjes groenten in een handomdraai om te toveren tot een vullende, eiwitrijke maaltijd.
Ik had nog wat paprika, courgette en tomaten in de koelkast, maar je kan dit maken met alle groenten naar keuze.
Met wat extra feta krijgt het een heerlijke, hartige bite.
Geniet ervan!
Ingrediënten
PORTIES
2-3
Benodigdheden
mixer
Eieren
6 stuks
Gele paprika
1 stuk
Rode paprika
1/2 stuk
Courgette
1/2 stuk
Trostomaten
1 handvol
Witte ui
1 stuk
Feta (verkruimeld)
75 gram
Teentje knoflook
1 stuk
Peper en zout
naar smaak
Provencaalse kruiden
naar smaak
Olijfolie
Bereidingswijze
1
Snijd de halve rode paprika, de gele paprika, de halve courgette en de witte ui in kleine blokjes. Pers daarnaast het teentje knoflook fijn.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan (antikleefpan is het makkelijkste) op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
3
Voeg daarna de gele en rode paprika en courgette toe. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Stoof de groenten 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
4
Klop de 6 eieren los in een kom en voeg ook hier wat peper, zout en eventueel extra Provençaalse kruiden aan toe.
5
Verkruimel de feta en meng door het eimengsel. Je kan optioneel wat feta sparen om later over de frittata te strooien, zodat je ook wat stukjes feta van bovenaf proeft.
6
Verdeel de gestoofde groenten gelijkmatig in de pan.
Schenk het eier-fetamengsel eroverheen. Roer de groenten en eieren goed door elkaar en zet het vuur laag en laat de frittata rustig stollen.
7
Zet een deksel op de pan zodat deze volledig door kan stollen. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
8
Eens volledig gaar, draai je de koekenpan voorzichtig om op een bord of plank.