Lunch / Diner

Provencaalse Eierfrittata

Als je geen tijd hebt gehad om naar de winkel te gaan en je hebt nog enkele eieren in huis, dan is dit het perfecte gerecht voor jou.

Deze veelzijdige frittata is de perfecte manier om restjes groenten in een handomdraai om te toveren tot een vullende, eiwitrijke maaltijd.

Ik had nog wat paprika, courgette en tomaten in de koelkast, maar je kan dit maken met alle groenten naar keuze.

Met wat extra feta krijgt het een heerlijke, hartige bite.

Geniet ervan!

Ingrediënten

PORTIES

2-3

Benodigdheden

mixer

Eieren

6 stuks

Gele paprika

1 stuk

Rode paprika

1/2 stuk

Courgette

1/2 stuk

Trostomaten

1 handvol

Witte ui

1 stuk

Feta (verkruimeld)

75 gram

Teentje knoflook

1 stuk

Peper en zout

naar smaak

Provencaalse kruiden

naar smaak

Olijfolie

Bereidingswijze

1

Snijd de halve rode paprika, de gele paprika, de halve courgette en de witte ui in kleine blokjes. Pers daarnaast het teentje knoflook fijn.

2

Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan (antikleefpan is het makkelijkste) op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

3

Voeg daarna de gele en rode paprika en courgette toe. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Stoof de groenten 5-7 minuten tot ze zacht zijn.

4

Klop de 6 eieren los in een kom en voeg ook hier wat peper, zout en eventueel extra Provençaalse kruiden aan toe.

5

Verkruimel de feta en meng door het eimengsel. Je kan optioneel wat feta sparen om later over de frittata te strooien, zodat je ook wat stukjes feta van bovenaf proeft.

6

Verdeel de gestoofde groenten gelijkmatig in de pan.
Schenk het eier-fetamengsel eroverheen. Roer de groenten en eieren goed door elkaar en zet het vuur laag en laat de frittata rustig stollen.

7

Zet een deksel op de pan zodat deze volledig door kan stollen. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

8

Eens volledig gaar, draai je de koekenpan voorzichtig om op een bord of plank.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00